Bestuur

Het WoB bestuur

Het bestuur bestaat gemiddeld uit 6 bestuursleden vanuit verschillende divisies. Ook binnen het bestuur streven we een diverse groep na om zo alle verschillende collega’s binnen KLM zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Een bestuursperiode duurt maximaal 3 jaar.

Introductie bestuursleden (op alfabetische volgorde)

Annick Peels | HR – Program Manager

Mijn naam is Annick Peels en ik ben sinds 2019 werkzaam bij KLM. Gestart in het KLM management traineeship, waarna ik in de operationele omgeving van het dynamische Passenger Services ben gaan werken. In mei 2023 heb ik de overstap gemaakt naar HR Strategy & Portfolio, waar ik momenteel werkzaam ben als Programma manager. Op deze afdeling krijgen we te maken met allerlei HR onderwerpen, waaronder ook diversiteit, inclusie en duurzaam werkgeverschap. Sinds dit jaar, 2024, ben ik bestuurslid bij Women on Board. Ik kijk er enorm naar uit om vrouwen met elkaar te verbinden, te inspireren en van elkaar te leren. Hier zal ik me binnen WoB dan ook voor gaan inzetten!

 

Eef Korzilius | E&M – Information Manager

Ik kijk er onwijs naar uit om deel uit te maken van WOB. Samen met mijn man en twee lieve kinderen woon ik met veel plezier in Haarlem. Binnen E&M Component Services ben ik verantwoordelijk voor het uit faseren van een complex IT-systeem. Ik hou van lekker eten en mooie reizen. Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme en ervaring kan bijdragen aan dit mooie vrouwennetwerk.

 

Jeannette ten Cate | Director Compliance & Business Ethics

Ik werk in het juridische team van KLM met als specifiek domein mededingingsrecht. Hierdoor kom ik met veel verschillende businessunits van KLM in contact. Ik werk inmiddels 4 jaar bij KLM, vergeleken met veel KLM-collega’s kom ik nog steeds maar net kijken. Ik heb mij aangemeld voor de bestuursfunctie bij WoB, omdat ik het leuk vind om mij in te zetten voor de positie van vrouwen binnen KLM en diversiteit; nieuwe mensen te leren kennen en interessante activiteiten te bedenken en te organiseren.

 

Lisa Oosterwijk | OCC – Program Manager Operations Control

Als Program Manager in het Operations Control Center houd ik mij bezig met het verbeteren van de besturing van onze operatie. Ik houd enorm van dingen organiseren en geniet van de energie van de operatie, wat goed van pas komt op mijn werkplek in het OCC. Doordat ik het KLM Traineeship heb gedaan heb ik veel afdelingen binnen KLM gezien en veel leuke vrouwen ontmoet. Dit netwerk heeft me altijd veel gebracht en ik hoop met WoB nog veel meer vrouwen aan elkaar te verbinden, en natuurlijk leuke activiteiten te organiseren.

 

Manon Leeuwerink | Inflight Services – Operations Engineer Crew Service Hub

Sinds 2017 ben ik een enthousiast lid van Women on Board en ik kijk ernaar om nu vanaf eind 2023 als bestuurslid aan de slag te gaan. Na 14 jaar Cabin Attendant te zijn geweest en daarnaast verschillende nevenfuncties te hebben gehad, ben ik sinds 2021 overgestapt naar een vaste grondfunctie als Operations Engineer bij de Crew Service Hub in het Bemanningencentrum. Zelf vind ik het contact met allerlei verschillende vrouwen binnen de organisatie heel waardevol. Ik vind het belangrijk om elkaar te steunen en zet mij graag in om meer vrouwen met elkaar te verbinden en de positie van vrouwen binnen KLM te verbeteren.

 

Yvette Haring | HR – Director Learning & Development

Met veel plezier werk ik bij het Centre of Expertise Learning & Development op de onderwerpen mobiliteit, skilling en education. Hele mond vol, en zo voelt mijn rol soms ook. KLM is mijn eerste fulltime werkgever in Nederland, mede omdat ik na mijn studie eerst 22 jaar in het buitenland heb gewoond en gewerkt. Diversiteit en inclusie, en daaronder hoe naar vrouwen in werk wordt gekeken, heeft in vele delen van de wereld hele andere culturele normen. Mede daardoor is het iets waar ik altijd zonder oordeel mee omga, en tegelijkertijd heel bewust mee bezig ben. Vandaar ook heel veel zin om met mijn collega’s in WoB hier voor KLM iets in te betekenen.