Sponsoren

WoB heeft gelukkig beschikking over 3 zeer inspirerende sponsoren, Marloes, Maarten en Perwien. Als sponsor steunen ze WoB in haar activiteiten, kunnen ze ons helpen onderwerpen onder de aandacht te brengen of aan te kaarten. Ze zijn grote voorstanders van genderdivisiteit en met name vrouwen gelijke kansen geven.

Marloes van Laake | Head of Operations Transavia

Wie ben ik? Onderdeel van een gezin van 4, moeder van 2 kids, aanpakker & organiser zowel op t werk als thuis en altijd in voor nieuwe uitdagingen…

Waar herken je mij aan? Positief ingesteld, sportief, verbinder, enthousiast, internationaal, nuchter, leergierig, gedreven en een tikkeltje ongeduldig!

Van trainee, naar cargo, naar passage, naar operatie terug naar de vracht! In Nederland maar ook op 2 locaties in het buitenland. En nu als COO bij Transavia NL.

Ik ben op mijn best in een internationale omgeving, waarin ik samen met een team aan de slag kan en veranderingen teweeg kan brengen. Gezamenlijk nieuwe doelen mag stellen en mensen in hun kracht krijgen om doelen te halen, te innoveren en change te realiseren.

Hoe ben ik verbonden aan WOB? 14 jaar geleden met 5 collega’s Carlotta, Caroline, Madeleine, Mijke & Thirza een informeel vrouwennetwerk opgestart binnen KLM en vormgegeven. Wat startte met onze behoefte om met een aantal senior women binnen KLM te sparren over work-life balance, carrière, gedrag en cultuur binnen KLM mondde uiteindelijk uit in een formeel netwerk met de naam WOB. Veel veranderd in de tussentijd, maar erg leuk nu als sponsor verder te gaan! Ik denk dat het belangrijk is collega’s te blijven verbinden en inspireren met ontwikkelinen en prikkelingen van buitenaf. Wees er voor elkaar, help elkaar en durf ook om advies te vragen! Leuk om aan bij te mogen en kunnen dragen dmv WOB!

 

 

Maarten Stienen | COO & Managing Director KLM 

Het antwoord op de vraag of ik sponsor wilde worden van Women on Board was niet ingewikkeld. Natuurlijk. Het onderwerp van (gender) diversiteit is een onderwerp dat door mijn hele carrière, vanuit verschillende rollen heeft beziggehouden.

De eerste keer dat ik het onderwerp tegen kwam was in 1999. De stichting Opportunity in Bedrijf was net opgericht omdat Nederland aan de onderkant van alle internationale vergelijkingen bungelde. Daar moest een keer verandering in komen. Herkennen jullie het?

Ook KLM wilde niet achterblijven en onder leiding van toenmalig CFO Rob Abrahamsen boog een clubje heren zich over dit onderwerp (het is ongetwijfeld niet waar, maar ik kan me alleen Marjan Rintel nog herinneren, verder waren het in mijn herinnering alleen maar mannen). Samen met een collega trainee mocht ik secretaris zijn van dit illustere gezelschap.

Als ik hieraan terug denk hebben we als bedrijf een enorme ontwikkeling meegemaakt in het denken over dit onderwerp. En in alle eerlijkheid, dat geldt ook voor mijzelf. Net als velen (mannen?) voelde ik initieel een beetje weerstand tegen het onderwerp. Het zou immers toch moeten gaan over diversiteit in brede zin en niet over gender diversiteit. En dat diversiteit een thema was, dat we mij wel duidelijk. Ik denk nog steeds weleens dat KLM een ingewikkeld bedrijf is voor mensen die niet lekker bij het behang passen. Kijk maar eens hoe lastig zij instromers het soms hebben. Misschien ook niet verwonderlijk bij een bedrijf waarin je tegen >50% van je medewerkers zegt hoe ze zich moeten kleden, welke schoenen ze wel of niet aan mogen en hoe het haar moet zitten (onze uniform voorschriften).

Uiteindelijk begon ik mij te realiseren dat die initiële reactie te makkelijk was. Ja het gaat over diversiteit in algemene zin, maar door alles te veralgemeniseren mis je ook focus. Als een probleem onderdeel is van een groter probleem, betekent dit niet, dat je het specifieke probleem niet hoeft aan te pakken.

 

Perwien Meriwani | E&M SVP Airframe/Operations

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Perwien Meriwani en sinds kort mag ik als sponsor onderdeel uit maken van Women on Board. 

In 2009 ben ik als trainee bij KLM begonnen en daarna ben ik, op een uitstapje naar HR na, vooral werkzaam geweest in de operationele lijn binnen E&M. Van shift manager in Hangaar 14 tot Managing Director van KLM UK Engineering en nu als SVP Operations & Airframe weer in Nederland. Ik geniet van de combinatie van operationele uitdagingen, complexe processen en de mens. 

In mijn vrije tijd ben ik graag actief. Bewegen zit in mijn bloed en als familie gaan we graag op avontuur. Dat mag zeker in een ver oord zijn, liefst met veel historie en cultuur, maar dichterbij huis zijn de bergen onze grote liefde.  

Ik heb een diepgeworteld geloof dat verschillen de wereld rijker maken. Als kind van twee culturen en opgroeiend in een gezin waar politieke, religieuze en maatschappelijke discussies de boventoon voeren, staat demografische diversiteit al mijn hele leven centraal. Centraal in wie ik ben, waar ik voor sta, wat mij drijft, maar vooral in wat mij verbindt; met mensen en de wereld om mij heen.  

Verschillen tussen mensen zijn een vormend onderdeel van mijn persoonlijke maar zeer zeker ook professionele reis; met een onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar mensen tot gevolg. De afgelopen jaren is genderdiversiteit en vooral het gebrek eraan in bepaalde rollen en functies daarin een grotere rol gaan spelen. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met Women On Board bij te mogen dragen aan dit onderwerp binnen KLM